Sagrada Familia

O biserică catolică neobișnuită în stil Art Nouveau, care se ridică conform unui proiect unic al celebrului Antoni Gaudi. Clădirea este încă construită exclusiv pe donații de la toată lumea. La Sagrada Falimia este considerată una dintre cele mai vizitate atracții din lume, vizitatorii din Barcelona facând coadă ore în șir pentru a urca pe clopotniță sau pentru a explora interioarele pitorești. bilete avia Barcelona

bilete avia Barcelona

Cartierul Gotic

Cartierul medieval, chiar inima orașului, găzduiește multe atracții interesante. Case de piatră antice din secolele XIV-XV. separate de străzi înguste, barurile tradiționale de tapas sunt situate la parterul clădirilor. Există, de asemenea, magazine moderne, restaurante și cluburi la modă. Viața furtunoasă este în plină desfășurare până în zori, menținându-i pe localnici treji. Numai în orele dimineții se calmează Cartierul Gotic.

Labirintul lui Orth

Parc istoric de pe marginea muntelui. Peisajul este reprezentat de grădini neoclasice și romantice. Pentru a păstra parcul, există o restricție privind vizitarea acestuia – nu pot fi mai mult de 750 de persoane. Parcul conține fostul palat al familiei Desvalls cu un turn medieval. Labirintul care și-a dat numele parcului este format din chiparoși. Lungimea gardului viu este de 750 de metri, înălțimea sa este de 2,5 metri.

bilete avia Barcelona

Muzeul Picasso

Colecția de picturi a celebrului artist se află în palatul „Berenguera d’Aguilar” din cartierul „La Ribera”. Muzeul prezintă în principal lucrări din perioada timpurie a operei lui Picasso, există mai multe lucrări ulterioare. Pe lângă picturile în sine, există expoziții de ceramică, gravuri, fotografii. Pe teritoriul muzeului se organizează periodic prelegeri, care spun despre viața și opera lui Picasso.

Cetatea Montjuïc

Clădirea este încoronată de muntele cu același nume, în limitele Barcelonei. Până în secolul al XVI-lea, a existat un turn de veghe, la mijlocul secolului (în perioada revoltei catalane împotriva stăpânirii habsburgice) a apărut un zid de fortăreață și structuri defensive. În secolul al XVIII-lea. Britanicii au luat fortul, dar foarte curând spaniolii au recucerit Montjuïc. Astăzi, pe teritoriul cetății se află un muzeu militar.

bilete avia Barcelona

bilete avia Barcelona

S-ar putea să-ți placă și: