Grand Canal

Principalul bulevard de apă din Veneția are o lungime de 4 km, trecând prin tot orașul. Începe chiar la gara Santa Lucia. Există multe bărci de agrement care rulează aici, de unde puteți vedea orașul în toată splendoarea sa. De asemenea, o mulțime de oameni folosesc canalul de transport public. Cel mai frumos palat, biserici vechi și conace pitorești sunt situate de-a lungul malurilor. În fiecare an se desfășoară o regată istorică pe Canalul Mare. Bilete avia Venetia

Bilete avia Venetia

Piața San Marco

Piața centrală venețiană, cel mai important reper al orașului și mândria venețienilor. A devenit mult timp un simbol al orașului, întruchiparea acestuia. Iată principalele locuri din Veneția, au loc toate evenimentele culturale, iar pavajul pietruit este călcat în picioare de pantofii câtorva milioane de turiști în fiecare an. Pe piață sunt două coloane cu statui ale unui leu înaripat și ale apostolului Marcu.

Catedrala Sf. Marcu

Un templu iconic în stilul clasic bizantin (foarte necaracteristic pentru Europa de Vest), împodobind Piața San Marco. Până la începutul secolului al XIX-lea, catedrala a servit drept capelă regală, unde au fost încoronați conducătorii-dogi. Aici se păstrează moaștele Apostolului Marcu, care au fost aduse la Veneția în secolul al X-lea după următoarea cruciadă. Construcția catedralei a început în secolul al XI-lea, dar lucrarea a fost finalizată abia la sfârșitul secolului al XV-lea.

Bilete avia Venetia

Palatul Dogilor

Un palat elegant, unde Dogii, conducătorii Republicii venețiene independente. Bogate și influente, au trăit timp de secole. Palatul a fost construit, finalizat și decorat timp de peste 100 de ani. Încercând să-i ofere suficientă măreție și lux. De aceea ansamblul arhitectural este un amestec de stiluri. Aici și goticul european târziu și clasicismul bizantin și elemente ale manierei maure. În zilele noastre, clădirea găzduiește un muzeu.

Podul Suspinelor

Un pod antic sub forma unui arc aruncat peste Canalul Palatului. Conectează palatul regal al dogelui cu o închisoare. Arhitectura podului se distinge prin grație și romantism. Acesta este un loc popular pentru întâlniri. Conform uneia dintre credințele venețiene, se crede că într-un cuplu care se sărută în acest loc, dragostea reciprocă nu va dispărea niciodată. Este adevărat, atenția sporită a turiștilor asupra acestei atracții poate distruge toată romantismul momentului.

Bilete avia Venetia

Catedrala Santa Maria della Salute

Biserica a apărut ca recunoștință Atotputernicului pentru că a scăpat Veneția de teribila epidemie de ciumă din secolul al XVII-lea. Boala a luat zeci de mii de vieți (aceasta este mai mult de o treime din populația orașului în acele secole). Construcția catedralei a durat 50 de ani. Iar pentru stabilitatea sa, nenumărate grinzi de lemn au fost introduse în baza sa. Templul este situat vizavi de Palatul Dogilor de pe piața principală a orașului Sf. Marcu.

Palazzo Cantarini del Bovolo

Palatul din San Marco a fost construit în 1499. Punctul culminant al atracției este scara în spirală care duce la balcoanele cu vedere panoramică la oraș. Multă vreme, palatul venețian a fost deținut de Pietro Contarini. Astăzi grupurile turistice au voie să viziteze palatul.

Bilete avia Venetia

Bilete avia Venetia

S-ar putea să-ți placă și: