Colosseumul

Colosseumul este cel mai faimos reper din Roma și chiar din toată Italia. Puteți supune că nu ați văzut Roma dacă nici măcar nu ați văzut Colosseumul.
Colosseumul este una dintre cele 7 noi minuni ale lumii și este cel mai mare amfiteatru din lume: inițial ar putea găzdui 50.000 de persoane (un oraș destul de mic), dar cel mai interesant lucru este că întregul public ar putea umple Colosseumul în 15 minute și putea pleca în 5 minute. Bilete avia Roma

Bilete avia Roma
Bilete avia Roma

Panteon

Construcția secolului al II-lea î.Hr., „templul tuturor zeilor” în traducere din greacă. Panteonul a fost creat în perioada de glorie a arhitecturii antice romane. Timp de multe secole, zeii păgâni au fost venerați sub cupola clădirii, până când la începutul secolului al VII-lea Panteonul a fost transformat într-un templu creștin. Clădirea a supraviețuit până în prezent în stare bună datorită numeroaselor restaurări care au început chiar înainte de era noastră.

Vatican

Vaticanul este cel mai mic stat din lume (0,45 km²), care se află chiar pe teritoriul Romei, aici își eliberează pașapoartele, există o mică armată și un oficiu poștal, de unde puteți trimite o scrisoare cu o adresă de plecare neobișnuită. Dar este interesant nu numai din această cauză. Vaticanul este inima celei mai numeroase mișcări religioase din lume – catolicismul. Este un loc sfânt pentru aproape 1,5 miliarde de catolici. Vaticanul este, de asemenea, interesant nu numai pentru pelerini, ci și pentru turiștii obișnuiți, deoarece aici există 3 atracții uimitoare: Bazilica Sf. Petru, Muzeele Vaticanului și Capela Sixtină.

Castelul Sant’Angelo

Clădirea a început să fie construită încă din epoca Imperiului Roman în secolul al II-lea d.Hr. În timpul existenței sale, a servit ca locuință papală, închisoare, depozit și chiar mormânt. Astăzi, cetatea găzduiește Muzeul de Istorie Militară. Castelul a primit acest nume în secolul al VI-lea d.Hr. după ce imaginea Arhanghelului Mihail i-a apărut Papei Grigorie. Direct de la castel, un pitoresc pod este aruncat peste râul Tibru, care a fost construit sub împăratul Hadrian. Pe pod era posibil să ajungi la Champ de Mars pe calea cea mai scurtă.

Forul Roman

Inima Romei Antice, unde au avut loc evenimente importante de stat și sociale – s-a decis soarta legilor, au fost aleși consulii, au avut loc triumfurile împăraților după războaie victorioase. După căderea Imperiului, forul a fost distrus, iar timpul și-a făcut treaba, așa că doar fragmente au supraviețuit până în prezent. Rămășițele forumului sunt incluse în zona arheologică protejată, unde funcționează un muzeu în aer liber.

Bilete avia Roma

Băile din Caracalla

Rămășițele vechilor băi romane de pe Calea Appiană. Cultura termică a fost bine dezvoltată în Imperiul Roman. Oamenii au venit aici pentru a discuta. Pentru a afla ultimele știri sau pentru a purta negocieri comerciale. Băile din Caracalla au fost construite în secolul al III-lea d.Hr. sub împăratul Septimius Bassian Caracalla. Deja în secolul al V-lea d.Hr. acest complex arhitectural a început să fie considerat o adevărată minune a lumii. Pe lângă băi și bazine, aici exista o bibliotecă.

Muzeul Național al Romei

Este un complex muzeal situat în patru clădiri. Palazzo Massimo găzduiește expoziții de bijuterii antice romane. Monede, precum și sarcofage, fresce și mozaicuri. Palazzo Altemps poartă numele primului său proprietar, cardinalul Altemps. Afișează colecția sa personală de artă. Precum și o colecție de sculpturi antice și o expoziție egipteană. Cripta Balbi conține artefacte antice romane găsite în timpul săpăturilor.
Clădirea Deoclitsiana Termală în sine este deja un monument arhitectural unic. Aici sunt organizate diverse expoziții. Există, de asemenea, o expoziție permanentă de sculpturi antice, manuscrise și descoperiri arheologice.

Bilete avia Roma

Bilete avia Roma

S-ar putea să-ți placă și: